© 2019 Van Wanrooij Bouw & Ontwikkeling. All rights reserved

  ◦  Privacy policy

Inspiratie

Anders wonen!

Nieuwbouwproject Sinfonia in Nieuw Oost aan Leidsche Rijn Centrum in Utrecht biedt bijzondere woningen. De woningen beschikken op de begane grond over een verdiepingshoogte van wel 4.5 m. De ruimte biedt daardoor veel mogelijkheden voor een kantoor of praktijk aan huis of gewoon lekker riant wonen. We hebben eind 2018 een ontwerpwedstrijd georganiseerd en diverse inspirerende ontwerpen ontvangen. Bekijk de galerij hieronder ▼

Bezoek de projectwebsite voor alle informatie over het project en de woningen.Inspiratie 
Inrichtingsmogelijkheden


Voorbeeld 1: groot gezin

Dit voorbeeld van de invulling van de plattegronden laat zien hoe een gezin met veel kinderen de woning zou kunnen indelen. Een speelhoek met een grote leefkeuken, een enorme living, genoeg slaapkamers, waskamer en kantoor aan huis.

Bekijk het ontwerp

Voorbeeld 2 laat zien hoe de begane grond kan dienen als bedrijf aan huis. De ruimte biedt een riante werkplek met vergaderruimte om zakenrelaties te ontvangen. 

Voorbeeld 2: bedrijf aan huis

Bekijk het ontwerp


Voorbeeld 3: atelier aan huis

In dit voorbeeld van de invulling van de plattegronden komt het creatieve beroep aan bod. De begane grond biedt ruimte voor een naaiatelier inclusief lesruimte voor leerlingen en genoeg opslagruimte voor alle voorraden. Pas op de eerste verdieping begint de leefruimte met een grote living en open keuken.

Bekijk het ontwerp

Een sfeervolle woonomgeving met op de begane grond een grote leefkeuken mét zitgedeelte grenzend aan de tuin. Op de 1e verdieping bevind zich de woonkamer, deze ruimte kan afgesloten worden door een afscheidingswand van glas, zo blijft het optisch één ruimte. Aan de andere zijde bevind zich nog een zitgedeelte wat multifunctioneel te gebruiken is. Op de 2e en 3e verdieping bevinden zich de slaapvertrekken met badkamer.

Dana: sfeervol wonen

Bekijk het ontwerp

Tom: man cave

De begane grond is geheel ingericht als Man Cave. Vanaf de eerste verdieping begint de woonkamer / keuken met daarboven de slaap- en badkamers. De man cave is uitgerust met lederen zitbank, groot scherm (uiteraard) met beamer, bar met whiskeys, gitaren aan de muren, piano en chillhoek met mijn (mannen)vrienden.

Bekijk het ontwerp

Met een sportruimte in de souterrain, geef ik het hele gezin de kans om lekker te kunnen sporten zonder daar weg voor te hoeven. Verder is de woonkamer los getrokken van de keuken en eetkamer. Met visite ga je vaak lekker eten/drinken, waardoor de ruimte hiervoor lekker groot is aangepakt met een groot kookeiland met voldoende borrelmogelijkheden. Slaapkamers zijn er zowel op de tweede- als derde verdieping. Op de derde verdieping heb ik nog een keuze opengelaten, afhankelijk van de grootte van het gezin. Indien de baby-/kinderslaapkamer niet meer nodig is, zou ik er een extra opbergkamer ervan maken. Een groot huis met voldoende mogelijkheden!

Madelon: voor een sportief gezin

Bekijk het ontwerp

Jelle: ruime gezinswoning

Een woninginrichting met grote vertrekken waarbij rekening is gehouden met een gezellig gezinsleven. Op de begane grond heb ik de hoge ruimte gebruikt voor een ruime/open woonkamer aangrenzend met een gameroom- / speelkamer voor de kinderen. Op de 1e verdieping een ruime keuken met een kantoor aan huis/studeerkamer. De 2e verdieping is volledig voor de kinderen. Op de 3e verdieping hebben de ouders een ruimte om zich volledig terug te trekken uit het drukke gezinsleven, met walk-incloset en doorloopbadkamer.

Bekijk het ontwerp

Een heerlijke romantische film of een spannende serie? Of Barcelona-Real Madrid! Lekker onderuitgezakt met popcorn of met een groep vrienden of buren op het puntje van je stoel met bier en bitterballen. Durf je even niet te kijken? Chill dan aan de bar in de gezellige zithoek. De ULTIEME chillroom in huis.

Sybille: thuisbioscooop XXL

Bekijk het ontwerp

Marco: bibliotheek aan huis

In ons haastige bestaan gunnen we ons vaak te weinig tijd om echt te genieten. Racen van en naar het werk is niet meer nodig met kantoor aan huis. Dit huis maakt het mogelijk om je in de kleine intieme ruimtes terug te trekken en even aan je zelf te denken. In de leeshoek, de sauna of lekker loungen in één van de zithoeken. Centraal in het huis is de woonkamer en de keuken waar de hele familie gezellig samenkomt.

Bekijk het ontwerp

Mijn ontwerp heet oud en nieuw door elkaar want ik vind het heel mooi als je een strak modern huis hebt maar dan toch met die gezellige oude sfeer. Dit is eigenlijk ons droomhuis.

Nadine: Oud en Nieuw door elkaar

Bekijk het ontwerp

Shanna: Minimalistisch

Ontwerp van Shanna: Riant ontvangst en gezellig wonen.

Bekijk het ontwerp

De woning is zo groot dat wonen op verdieping 1, 2 en 3 al royaal is. De begane grond met het hoge plafond kan daarom voor bijzondere hobby's worden gebruikt. Ik heb een ontwerp gemaakt waarbij de hoge kamer aan de voorkant een sportruimte is, voor jong en oud! Je kunt er klimmen langs wand en plafond, basketballen, hinkelen, yoga doen, etc. De kamer aan de tuinkant wordt een muziekkamer om het creatieve, muzikale spel te stimuleren. Met piano, gitaren, drumstel en een muziekstudiootje om je eigen tracks te produceren.

Mariël: Sport & Spel

Bekijk het ontwerp

Claudia: Urban coffee shop (WINNAAR)

Altijd al je eigen koffiebar willen openen ? Mijn ontwerp geeft jou deze mogelijkheid! Op verdieping 0 is er voldoende ruimte voor gasten, en met mooi weer kan zelfs een terras gebruikt worden. Een verdieping naar beneden is plaats voor een gastentoilet en voorraadruimte. De verdiepingen erboven zijn voor het gezin.

Bekijk het ontwerp

Dit is de droomhuis van mijn papa die hij binnenkort gaat kopen. (The Dhesi House) Een huis met een eikenhouten vloer en keuken met een kookeiland. Genoeg kamers voor al onze vrienden en familie. Tegels in de badkamer is het zelfde als in de hotel in Luxemburg erg mooi.

Arcelia: The Dhesi House

Bekijk het ontwerp